Seizoen 2017-2018

Ploegfoto 2017-2018

(photocredits: Henk Rogiers)

Beker van België

Op zaterdag 18 maart 2018 wonnen de Junior Bears on Wheels de Beker van België onder 21-jaar. 

Hieronder vindt u een kort artikel terug over de wedstrijd:

Het werd een beklijvende wedstrijd en de spanning zat er van bij de start goed in. Om 18u stipt begon de wedstrijd onder leiding van de coach van RSC Natoye. Die ploeg speelde later op de avond tegen Antwerpen met als inzet de Beker van België voor senioren. In het eerste kwart kwamen we moeilijk op gang en daar kon Zedelgem, die bijzonder alert waren, goed gebruik van maken. Na Q1 stond het 11-9 voor de thuisploeg. In de 2e helft kwamen we beter voor de dag met enkele mooie shots, duidelijkere communicatie en een betere verdediging, Zedelgem kon in het 2e kwart maar eenmaal scoren wat resulteerde in een ruststand van 13-17 in het voordeel van de Junior Bears on Wheels. In het 3e kwart waren beide teams nog steeds aan elkaar gewaagd, maar Leuven kon zijn voorsprong uiteindelijk toch nog uitbreiden naar een 19-25 voorsprong. De zenuwen gierden door ons lijf, het 4e en beslissende kwart kwam eraan en de spanning steeg ten top! Beide teams speelden zeer sterk en hoewel Zedelgem nog tot 2 keer toe de Leuvense verdediging kon doorbreken en zelfs een poging tot 3-punter ondernam wonnen de Junior Bears on Wheels de wedstrijd met 22-27 als eindstand.

Wij danken het jeugdteam van Zedelgem Lions on Wheels en hun entourage voor deze fantastische wedstrijd!

Bedankt ook aan alle supporters, medewerkers en in het bijzonder de coach van RSC Natoye en de tafelofficials voor hun bijdrage!

Cruyff Foundation Junior League

Ronde 1

Sterke start titelverdediger DeVeDo in Cruyff Foundation Junior League 

s.c. DeVeDo is het nieuwe seizoen in de Cruyff Foundation Junior League sterk begonnen. De regerend kampioen uit Ermelo won afgelopen zaterdag beide duels tijdens de eerste speeldag van deze competitie voor jonge talentvolle rolstoelbasketballers. 

De dag begon met een leuke quiz voor alle spelers onder leiding van CTO-talenten Xena van Wimmenhoeve en Joost Morsinkhof, waarbij aan het einde ook nog even de aanwezige scheidsrechters in het zonnetje werden gezet in het kader van ´De week van de Scheidsrechter´.

ISV Hengelo/Be Quick’28 – Leuven Bears (36-28)
Het eerste officiële optreden van de ploeg uit België was dik in orde. Leuven gaf ISV Hengelo/Be Quick ’28 goed partij in een gelijkopgaande wedstrijd. Hengelo liet zien dat het in drie seizoenen in de Junior League duidelijk progressie heeft geboekt. Na een ruststand van 28-15 ging de zege uiteindelijk met 36-28 naar ISV Hengelo/Be Quick’28 in een aantrekkelijk duel. 

Leuven Bears – s.c. DeVeDo (21-53)
In z’n eerste Junior League-wedstrijd van het nieuwe seizoen wilde DeVeDo meteen even duidelijk maken opnieuw voor de titel te willen spelen. Ondanks de voortdurende pressie van de club uit Ermelo hield tegenstander Leuven Bears zich in de eerste twee kwarten knap staande. Na de rust sloeg de vermoeidheid bij de Belgische ploeg toch wat toe en liep DeVeDo weg naar een ruime zege van 21-53.

(bron: basketbal.nl)

Ronde 2

De jonge rolstoelbasketballers van s.c. DeVeDo zijn nog ongeslagen in de Cruyff Foundation Junior League. De ploeg uit Ermelo won afgelopn weekeinde beide duels tijdens de tweede speelronde in Haaksbergen. Ook Solar-systemen Grasshoppers ging twee keer als winnaar van het veld.

De dag begon met een korte introductie van een prijsvraag. Tot 9 december maken de spelers en coaches uit de Cruyff Foundation Junior League kans op een fraai prijzenpakket al ze een mooie foto of filmpje van hun leukste rolstoelbasketbalmomenten aan te leveren. Vervolgens verzorgde rolstoelbasketballer Kees van de Bunte een gezamenlijke warming-up, waar alle spelers en speelsters fanatiek aan meededen.

SC Antilope – Leuven Bears 60-11
De twee nieuwkomers in de Cruyff Foundation Junior League speelden voor het eerst tegen elkaar. Al snel bleek dat de Utrechters van de Belgische ploeg zouden winnen. Bij de rust stond het al 32-4. Toch verdient de jonge Belgische ploeg een groot compliment, want ondanks de grote achterstand bleef de coach van Leuven zeer positief coachen en zijn team keihard knokken voor een goed resultaat. Vooral het vaak niet goed afronden op de basket brak de Leuven Bears op. Antilope won uiteindelijk met 60-11.

Solar-systemen Grasshoppers – Leuven Bears 72-9
Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat de vijf spelers van Grasshoppers maar één doen hadden vandaag: met twee overwinningen terug reizen naar Katwijk. Leuven Bears had al snel in de gaten dat een overwinning erg lastig, zo niet onmogelijk zou worden. De eindstand van 72-9 in het voordeel van Grasshoppers laat het verschil tussen beide ploegen duidelijk zien, maar ondanks de tweede ruime nederlaag van de dag bleven de Leuven Bears knokken.

De volgende speelde ronde van de Cruyff Foundation Junior League vindt op 9 december plaats in Leuven.

(bron: basketbal.nl)

Ronde 3

Succesvol uitstapje Cruyff Foundation Junior League naar België

De Cruyff Foundation Junior League beleefde afgelopen weekeinde een primeur. Voor de allereerste keer werd een speelronde buiten de landsgrenzen afgewerkt. Leuven Bears was zaterdag de gastheer van de derde speelronde in de competitie voor jonge rolstoelbasketballers. 

De wedstrijden werden dan ook gefloten door vier Belgische scheidsrechters, waarvan er twee voor het eerst een rolstoelbasketbalduel zouden gaan leiden. Ondanks de winterse weersomstandigheden, waar het verkeer flinke hinder van ondervond, kon er toch een volledige speelronde worden gehouden.

Leuven Bears en Only Friends stonden tegenover elkaar in de eerste wedstrijd. Het team van Only Friends beschikte over slechts drie spelers maar kon met hulp van de andere ploegen toch met zes spelers aan het duel beginnen. In de eerste twee kwarten lukte het Leuven Bears, aangemoedigd door flink wat fans, aardig bij te blijven. Het verschil bij de rust was elf punten (22-33), maar in de tweede helft had Belgische gastheer het een stuk moeilijker en boekte Only Friends toch een gemakkelijke overwinning. Het werd uiteindelijk 26-51.

Leuven Bears en ISV Hengelo/Be Quick ’28 sloten de dag af. Het werd de leukste wedstrijd van de dag tussen twee teams die aan elkaar waren gewaagd. Ze schotelden het publiek een spannende wedstrijd voor. Het eerste kwart was met 2-6 voor Hengelo, dat in het tweede kwart zelfs een gaatje leek te slaan. Maar door de veerkracht van Leuven was het verschil in de rust maar vier punten (12-16), waarna in het derde kwart Hengelo steeds lastiger tot scoren kon komen, terwijl het bij Leuven Bears steeds beter ging lopen. Aan het einde van het derde kwart had Leuven de achterstand omgebogen in een voorsprong van één punt: 22-21.
Het laatste kwart stond bol vol met spanning. Twee minuten voor tijd was de stand nog gelijk: 30-30. Dankzij twee scores in de slotfase ging de zege uiteindelijk naar Hengelo, maar de grootste winnaar was het publiek dat tot de laatste seconde de teams bleven aanmoedigen.

(bron: basketbal.nl)

Ronde 4

De vierde speelronde van de Cruyff Foundation Junior League afgelopen zaterdag in Eindhoven is succesvol verlopen. Het blijft elke keer een genot om te zien met hoeveel plezier en gezond fanatisme de jonge rolstoelbasketballers hun wedstrijden spelen.

De dag begon met een leuke en leerzame clinic van Anja van Geel. Zij is als voedingsdeskundige op Papendal o.a. nauw verbonden aan het CTO, het opleidingsprogramma voor rolstoelbasketbaltalenten. Het thema van de bijeenkomst was ‘kun je winnen door voeding?’. Aan de orde kwamen vragen als: welke invloed heeft voeding op je prestaties? En: hoe kun je met de juiste voeding net dat verschil maken? Maar ook: hoe lang moet je rolstoelbasketballen om een Big Mac te verbranden? Al met al een zeer leuke, interactieve kennismaking met de onderwerpen voeding en sport.

Na de clinic van Anja van Geel konden de spelers zich op gaan maken voor de wedstrijden. Het goede nieuws daarbij was dat Joshua Mols en Maud Reijnen van BC Kimbria het team van Solar-systemen Grasshoppers kwamen versterken. BC Kimbria had dit seizoen zelf te weinig spelers om een team in te schrijven, maar op deze manier kunnen Joshua en Maud toch nog meespelen in de Junior League.

s.c. DeVeDo – Leuven Bears 62-22
De wedstrijd begon meteen in een hoog tempo. DeVeDo en Leuven Bears waren in het eerste kwart behoorlijk aan elkaar gewaagd en beide teams speelden leuk rolstoelbasketbal. Het lukte Leuven Bears alleen niet om het hoge tempo de hele wedstrijd vol te houden, waardoor de regerend kampioen uit Ermelo uiteindelijk toch nog ruim won met 62-22. 

Leuven Bears – SC Antilope 42-49
De ploegen uit Leuven en Utrecht zijn twee teams die aan elkaar zijn gewaagd. Voor rust was SC Antilope de betere ploeg, wat resulteerde in een voorsprong van 13-27. Na rust kwamen de Bears zeer goed voor de dag. Verdedigend werd er beter gespeeld en aanvallend leek alles te lukken. Bij SC Antilope liep het allemaal niet meer zo goed, waardoor de spanning in de wedstrijd volledig terug keerde. Na een wervelend derde kwart waren er nog maar twee punten van de Utrechtse voorsprong over (34-36) en beloofde het nog een spannend laatste kwart te worden. Dat werd het ook. Tot drie minuten voor tijd gingen de ploegen gelijk op, maar in de laatste minuten wist SC Antilope toch een gaatje te slaan, waarmee de overwinning (42-49) werd veiliggesteld.

Finaleronde Cruyff Foundation Junior League

De finaleronde van de Cruyff Foundation Junior League werd op zaterdag 7 april gespeeld in Amsterdam.

Leuven Bears – SS Grasshoppers

De eerste wedstrijd zou alles bepalend zijn, maar het werd onmiddelijk duidelijk dat de Leuvenaars het tempo niet konden volgen, al snel liep de achterstand te hoog op om nog in te halen de ruststand was dan ook 36-11 in het voordeel van de ploeg uit Katwijk. De Leuvenaars moesten enorm gaan stunten moesten ze dit nog willen inhalen maar dat gebeurde helaas niet, SS Grasshoppers bleef geconcentreerd verder uitbouwen wat leidde tot een verlies voor JBOW met 70-21.

Leuven Bears – SC DeVeDo

De regerend kampioen SC Devedo was duidelijk maar met 1 doel naar Amsterdam afgezakt: winnen.

En dat deden ze ook! JBOW stelde niks voor tegenover de club uit Ermelo, Leuven speelde beide wedstrijden dan ook niet echt goed en kwamen niet in hun ritme wat leidde tot een 30 punten achterstand bij de rust. Het 3e en 4e kwart stond één en al in het teken van SC DeVeDo hoewel JBOW ervoor bleef gaan tot de laatste minuut. Eindstand: 84-27 in het voordeel van SC DeVeDo die welverdiend opnieuw de eerste plaats te pakken heeft in de Junior League. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: