Seizoen 2018-2019

Beker van België

Op zaterdag 4 mei speelden onze JBOW’ers in het Sint-Janscollege in Gent de jeugdfinale van de beker van België tegen de Dukes on Wheels. Via onderstaande link kan u een verslag van hun finale op Instagram zien, na 2 spannende kwarters bouwden ze een kloof uit en zo grepen ze uiteindelijk de overwinning. De JBOW’ers volgden zichzelf dus met een 38-22 overwinning op als regerend kampioen. Hopelijk kunnen we ook volgend jaar de Beker grijpen maar eerst een seizoensstop eind juni en in september de eerste ronde van de Cruyff Foundation Junior League! 

Internationale training in Hamburg

Op uitnodiging van de Duitse Basketbal federatie afdeling rolstoelbasket mochten 6 jeugdspelers van de JBOW naar het WK rolstoelbasketbal dat gehouden werd in Hamburg.  

Tijdens het WK werd de gelegenheid geboden om de jongeren samen te laten trainen met andere jonge rolstoelbasketters van onder anderen Duitsland, Italië en Oostenrijk. 

Naast de openingsceremonie mochten zij ook enkele WK wedstrijden bijwonen! 

Ze vertrokken op donderdag 16 augustus in Rotselaar en keerden terug op maandag 20 augustus. 

Hieronder kan u hun verslag lezen over deze zeer unieke en leerrijke ervaring! 

Op donderdag moesten we vroeg opstaan, want om 06:30 u zaten we al in een busje onderweg naar Hamburg. We kwamen rond de middag aan en vertrokken na het afzetten van onze bagage naar de openingsceremonie van het WK. Een spectaculaire en vooral een allereerste onvergetelijke ervaring! 

De volgende dag stond ons een zwaar programma van verschillende trainingen te wachten, iedereen kroop dus vroeg in bed om vol energie te kunnen beginnen aan de eerste trainingen. 

Vrijdag begonnen we na een opwarming met veel nieuwe oefeningen echt met trainen. We leerden hoe we onderhands een lay-up kunnen maken, werkten aan onze conditie, werden getest zowel met als zonder bal en leerden hiervan alvast heel wat bij! We kregen er ook bezoek van het Duits Nationaal anti-dopingsagentschap hoewel de uitleg in het Duits was, bleek het wel interessant en met dank aan 1 van de coachen verstonden we het meeste want hij vertaalde alles naar het Engels. 

‘s avonds gingen we naar de wedstrijd Duitsland-Marokko kijken, spectaculair en bijzonder spannend, uiteindelijk ging het thuisland Duitsland met de overwinning lopen.

Zaterdag ochtend vertrokken we al om 8 uur naar de sporthal, een korte opwarming,stretchen

en daarna trainen,trainen en nog eens trainen! Opnieuw veel bijgeleerd en nieuwe oefeningen ontdekt. We kregen bezoek van 3 internationale scheidsrechters die optraden tijdens het WK, we speelden wedstrijden en zij wezen ons op onze fouten, allemaal zeer leerrijk! Na al dat trainen gingen we nog naar de wedstrijd Duitsland-Iran kijken, opnieuw een zeer spannende wedstrijd maar deze keer werd het thuisland niet beloond voor haar inspanningen en won Iran met 63-67. 

Zondag was onze laatste trainingsdag en nu stonden ons alweer enkele testjes te wachten, zo zouden we kunnen zien of we op deze korte tijd al verbetering zouden geboekt hebben. Zo goed als alle deelnemers, waaronder ook wijzelf, behaalden zowel met als zonder bal een betere tijd dan vrijdag. ‘s avonds keken we naar de WK-wedstrijd Duitsland-Canada. 

Maandagochtend sliepen we uit, daarna vertrokken we om 10 uur opnieuw richting België. Halverwege de rit werden we door Freddy en Heidi getrakteerd bij de Mc Donalds en rond 18 uur kwamen we aan in Rotselaar. Daarna enkele dagen rust en zaterdag stond iedereen weer klaar voor de eerste training van het seizoen. 

Met dank aan: Heidi, Freddy, Jutta, de internationale rolstoelbasketbal bond, de coachen, medespelers, de NADA ( nationaal anti-doping agentschap ), de 3 scheidsrechters en natuurlijk ook aan alle anderen die hielpen om deze onvergetelijke ervaring mogelijk te maken.

Cruyff Foundation Junior League

De eerste ronde van de Cruyff Foundation Junior League 2018-2019 werd op zaterdag 6 oktober gespeeld in Zwolle.

Leuven Bears – ISV Hengelo

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, de start van het nieuwe seizoen! ISV Hengelo was onze eerste uitdaging en dus ook onze eerste kans op een overwinning. Al snel werd het duidelijk dat we een hoger speeltempo konden creëren dan vorig seizoen en dat we ook op vlak van verdediging vorderingen geboekt hadden. Dankzij goed opgebouwde aanvallen en een sterke defense konden we al snel ruime voorsprong opbouwen tegen de Hengeloërs, we stonden dan ook 0-21 voor na het eerste kwart. Ook in de volgende kwarters liep onze voorsprong verder uit, het werd stilaan onmogelijk voor ISV Hengelo om de kloof nog te dichten. De eindstand was dan ook 13-73 in het voordeel van onze ploeg, we konden de vele trainingsuren nu dus ook eindelijk omzetten in een eerste overwinning!!

Leuven Bears – SC DeVeDo

De tweede wedstrijd van de dag beloofde een pak zwaarder te worden, regerend kampioen SC Devedo was onze tegenstander voor deze wedstrijd. Na onze overwinning eerder die dag was iedereen extreem gemotiveerd om ook voor de tweede wedstrijd alles te geven. Na een geroutineerde opwarming was het tijd voor de tip-off.  De club uit Ermelo kon deze grijpen maar slaagde er niet in dit balbezit onmiddelijk om te zetten in een score. Pas na de derde minuut viel de eerste treffer, daarna barste de strijd effectief los maar bleef de stand wel redelijk in evenwicht. Tijdens het tweede kwart kon SC DeVeDo dan toch uitlopen wat resulteerde in een 17-punten voorsprong voor DeVeDo bij rust. De Bears bleven niet bij de pakken zitten en in het 3e en 4e kwart slaagden we erin om nog terug te komen tot een achterstand van 10 punten. De eindstand: 33-43 in het voordeel van de ploeg uit Ermelo. Desondanks het verlies toch een knappe prestatie, zeker in vergelijking met vorig jaar waar we nog met 84-27 verloren tijdens de finale in Amsterdam. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: