Seizoen 2019-2020

Internationaal jeugdtoernooi

Internationaal Jeugd Rolstoelbasketbal Tornooi Blankenberge  – 18-19-20 oktober 2019

De basisgedachte om een internationaal Tornooi te organiseren specifiek voor jeugd met een fysieke beperking is ontstaan in juli 2018. In de loop van augustus werd een voorlopig plan opgemaakt dat ons toeliet om de mogelijkheden na te gaan voor het bekomen van ondersteuning, alsook de contactname met Sport Vlaanderen Blankenberge voor verblijf en sportieve mogelijkheden.

De doeldatum werd eerst gezet op maart 2019, maar door een vertraging in de behandeling van het dossier werd in samenspraak met Sport Vlaanderen besloten om de datum van het tornooi te verplaatsen naar oktober 2019.

Ondertussen werd druk contact gezocht met diverse federaties en clubs om hun deelname aan het tornooi te vragen. Ettelijke email berichten alsook telefoontjes werden gepleegd. In de algemeenheid bleek veel interesse maar men struikelde nog al eens over de financiële last. Dankzij de tussenkomst van Sport Vlaanderen door het toekennen van een substantiële ondersteuning zijn we er als organisatie in geslaagd om de kosten naar de deelnemers toe te beperken.

Uiteindelijk schreven Schotland en Hamburg (Nord Deutschland) in met een selectie van spelers uit enkele ploegen alsook Oostende en Leuven als Belgische clubs.

De ploeg uit Schotland (Scottish Basketball Academy) werd bij aankomst op de luchthaven van Zaventem op 17 oktober opgepikt met aangepast vervoer en naar Sport Vlaanderen Blankenberge gevoerd. Op vrijdag 18 oktober werd hun een bezoek aangeboden aan stad Brugge waarbij ook een lokale medewerker om de groep te begeleiden en culturele toelichtingen te geven aanwezig was. In de loop van vrijdagavond volgde de aankomst van de ploeg uit Hamburg, na zware verkeersproblemen en 700 km rijden met hun busje. Ook de eigen ploeg uit Leuven arriveerde op vrijdagavond, deels samen met enkele ouders/begeleiders en deels via ons busje.

Het allereerste Belgische internationale jeugdtoernooi werd een groot succes! Alle ploegen deden hun uiterste best, hoewel er natuurlijk een groot verschil te merken was tussen de Belgische ploegen en hun buitenlandse concurrentie. Hamburg kwam op zondagnamiddag in de finale te staan tegen Schotland nadat beide teams op zaterdag ruim hadden gewonnen van Oostende (Dukes On Wheels) en onze eigen ploeg. 

Ook op zondag kwam Leuven uit tegen Oostende in de troostfinale om de 3e plek. Na een vrij spannend eerste kwart konden de Bears een kloofje slaan en later slaagden ze erin dat ruim uit te breiden om zo uiteindelijk als 3e te eindigen. Later in de namiddag volgde het uiterst spannende duel tussen Schotland en Hamburg, dat uitdraaide op een nipte winst voor de ‘Scottisch Basketball Academy’! 

Proficiat aan alle teams en hopelijk zien we jullie terug in een volgende editie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: